Известие

Collapse
No announcement yet.

Температура на двигателя

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Мисля че един от най - сигурните тестове че термостата бачка е, когато се стартира студена кола, и при каране когато стрелката стигне към 85 градуса и ако след малко още видимо спадне с 5-10 градуса, когато точно термостата отвори и температурата леко падне....поне при мен е така.....
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Бах го у разходо

Е аз карам икономично градско - с едно изрязване на 2-ра и 3-та предавка до 4,5к оборота. И в двете посоки - 12-13 км ми е марширута.
      Иначе - 1500-2000оборота. Сменям на 2.200 някъде
      И ми харчи така 7/100 В Софията - не минавам по задръствания.
      Извънградско - последното засичане 5,4/100.
      Та ако мислиш че мога сваля с някое кило - и на едно съм навит ама се съмнявам.
      Пък и то вече на скъперничество ще го докара.
      Гоним Proof-а - ама нема стигане
      ALFA 156 1.9JTD '98
      ALFA 159 2,4JTDM Q4 2007

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
        Мисля че един от най - сигурните тестове че термостата бачка е, когато се стартира студена кола, и при каране когато стрелката стигне към 85 градуса и ако след малко още видимо спадне с 5-10 градуса, когато точно термостата отвори и температурата леко падне....поне при мен е така.....
        Ти направо описа симптомите на повредения термостат Аз заради същите симптоми смених моя - стигаше си до нормалната работна температура (малко под 90 градуса) и после леееко падаше на моменти с 2-3 мм под 90-така. Аверът, в чийто сервиз сменях термостата, ми каза , че съм бил маниак, но е факт, че след смяната заспива на леко под 90 и не мърда от там. Преди да се повреди пак така си беше. Спад с 5-10 градуса, особено през лятото...не е добър знак
        _______
        146 JTD - ex
        Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Първоначално публикувано от Bottata Покажи съобщение
          ...И ми харчи така 7/100 В Софията - не минавам по задръствания.
          Извънградско - последното засичане 5,4/100.
          Та ако мислиш че мога сваля с някое кило - и на едно съм навит ама се съмнявам...
          Това за разходът не го мислех сериозно Но не е добре за двигателя ти да работи на ниска температура. Да - по-добре е, отколкото да го прегрееш, ама не си е работа и хладен да го държиш. Да не говорим, че зимата парно в града почти нямаш. Тея дизели си хладнеят по дефолт
          _______
          146 JTD - ex

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
            Ти направо описа симптомите на повредения термостат Аз заради същите симптоми смених моя - стигаше си до нормалната работна температура (малко под 90 градуса) и после леееко падаше на моменти с 2-3 мм под 90-така. Аверът, в чийто сервиз сменях термостата, ми каза , че съм бил маниак, но е факт, че след смяната заспива на леко под 90 и не мърда от там. Преди да се повреди пак така си беше. Спад с 5-10 градуса, особено през лятото...не е добър знак
            Не мисля - на дълъг път никога не ми пада под 90 показанието, независимо дали съм с 120 или 180.......когато примерно изляза от тунела на Тракията и я засиля надолу, 4 км се кара по инерция, и стрелката пада не повече от милиметър надолу, а ако терм е заминал падането ще продължи доста повече......загрява си нормално, и тоси пад който описах се появява само в началото, и мисля че е обясним защото предполагам когато терм отвори за първи път, водата в блока е към 80 градуса да речем, а тая в радиатора доста по хладна, и затова се получава този рязък спад мисля, иначе после не се появява......
            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR

Comment

Ся покарах малко студен двг, и при постоянни 2-3 хиляди оборота по равен път, ми вдигна 90 градуса за 8 минути и половина почти, което е абсурд да стане при 14 градуса външна темп.......стрелката стигна малко след показанията на 90, въпреки че програмата показваше 88......видимо стрелката се срина до делението между 50 и 90, после за 1-2 мин се закова на милиметър до 90, и не мръдна оттам при последвалия 10 минутен крос, и прекарване през почти всички режими на работа на двг.....мисля че термостата е бомба......

Comment

Според мен, описанието ти е по-скоро на 'муден' термостат. Когато не реагира адекватно и навреме на температурните промени, се получават такива резки падове. Обикновено това се случва, което е по-малкото зло, отколкото да залепне затворен и да кипне чайника. Ролята на термостатът е да байпасира охлаждащата течност и нормално би трябвало да се постига и поддържа температурата плавно. Нали се сещаш, че не е много полезно в големите студове, когато термостатът ти отвори широко и ледена струя от радиатора влезне да охлажда топлия двигател
                Другата възможност е да лъже датчикът. При моя дизел той е в един корпус с термостата и се сменят заедно. Не знам как е при бензините
                _______
                146 JTD - ex

Comment

Зася съм доволен, аз също съм малко маняк, но откъм шубе да не ми прегрее двгто, така че това нещо го следя под лупа........
                  При мен темп датч е забит в терм и се сменя отделно - сменял съм го като лекувах глъхненето сутрин, стария също си отчита абсолютгно точно, и си го пазя за тестове и прочее......

Comment

оф пк некви безумни теории чета тука
                    абе простичко е
                    стрелката седи като нарисувана на 90 и това е
                    зиме лете
                    кротко ръчка
                    надолу нагоре
                    се тая
                    точните градуси всъщност не ви вълнуват оти нема как да ги фанете на стрелката на таблото
                    сичко останало е от лукавия

а табличката ше се появи га григо реши да пусне фтпто което явно е сложно
                    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                      Ся покарах малко студен двг, и при постоянни 2-3 хиляди оборота по равен път, ми вдигна 90 градуса за 8 минути и половина почти, което е абсурд да стане при 14 градуса външна темп.......стрелката стигна малко след показанията на 90, въпреки че програмата показваше 88......видимо стрелката се срина до делението между 50 и 90, после за 1-2 мин се закова на милиметър до 90, и не мръдна оттам при последвалия 10 минутен крос, и прекарване през почти всички режими на работа на двг.....мисля че термостата е бомба......

И мойта се държи по абсолютно същия начин.
                      Alfa Mito 1.4
                      156 2.0 155 ex
                      156 sw 2004 1.9 jtd 16v ex

Comment

Температура

А при мен вобще не стига и до 70 даже. Въпреки че минавам през цяла София за работа. Стрелката ми едвам отлепя от 50 градуса. Дали само в термостата ми е проблема или и датчика не отчита вярно. Като спра и пипна казанчето си е топличко и се притеснявам да не би датчика да не ми отчита верно и да си прегрея колицата...
                        П.П. 1.9 ЖТД е 99-та
                        Alfa Romeo 156 1.9 JTD '99

Comment

Първоначално публикувано от alekstr Покажи съобщение
                          ...Дали само в термостата ми е проблема или и датчика не отчита вярно. ..
                          К'во ти пука Ти и да искаш, отделно трудно ще ги смениш Цените са: 100-120 лв за 'неоригинален' и 160-180 за оригинален термостат ПОне на мен такива ми ги обадиха в магазина
                          _______
                          146 JTD - ex

Comment

при тебе определено има проблем,при мене след около 25 мин. движение в софия съм залепнал на 90-те градуса.
                            146 JTD-2000г.
                            Punto 1.2

Comment

Първоначално публикувано от alekstr Покажи съобщение
                              А при мен вобще не стига и до 70 даже. Въпреки че минавам през цяла София за работа. Стрелката ми едвам отлепя от 50 градуса. Дали само в термостата ми е проблема или и датчика не отчита вярно. Като спра и пипна казанчето си е топличко и се притеснявам да не би датчика да не ми отчита верно и да си прегрея колицата...
                              П.П. 1.9 ЖТД е 99-та

Има два начина за проверка на датчика:

1.Той е по-скъпия-на диагностика в сервиз.
                              2.Той е без пари.Взимаш два термометъра:единия лаборантски живачен а другия електронен,имаги на почти всеки мултицет.Първия го слагаш в казанчето,а втория го закачаш на датчика на термостата и палиш и сверяваш.

П.С.С живачния мериш до 90-95 градоса и затваряш казанчето че ще почне да завира.
                              Alfa Mito 1.4
                              156 2.0 155 ex
                              156 sw 2004 1.9 jtd 16v ex

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                                оф пк некви безумни теории чета тука
                                абе простичко е
                                стрелката седи като нарисувана на 90 и това е
                                зиме лете
                                кротко ръчка
                                надолу нагоре
                                се тая
                                точните градуси всъщност не ви вълнуват оти нема как да ги фанете на стрелката на таблото
                                сичко останало е от лукавия

а табличката ше се появи га григо реши да пусне фтпто което явно е сложно
                                Въпроса ми е колко време му трябва на 2.4 да се добере до тия 90 градуса... ?
                                Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Working...
                                X